Bal med professionelle orkestre udefra

Fredag den 18. september 2020 kl. 19.00 spillede Rannok dansk traditionel og kontemporær folkemusik med inspirationen fra de gamle spillemandsmelodier. Musikken var tilføjet et moderne touch med nye kompositioner og spændende arrangementer, hvor violin og klaver svævede ud og ind imellem hinanden med lån fra jazz og klassisk musik. Råswingende polkaer til stemningsfyldte ballader og varmhjertede valse, der talte både til hjertet og til fødderne.
Michael Graubæk: Violin og Theis Langlands: Piano

Fredag den 23. oktober 2020 kl. 19-22 kom Gangspil: Kristian Bugge, Sonnich Lydom og Malene D. Beck. De er garanter for en underholdende og varieret rejse gennem den danske folkemusik. Disse livlige musikere byder på gamle dansemelodier fra hvert hjørne af landet. Vi besøger egne som øerne Læsø og Fanø, samt Thy og København. Forvent alt fra vilde polkaer og jigs til lyriske valse, fejende reels og glade hopsaer samt de smukke Sønderhoningmelodier fra Fanøs berømte musiktradition. En uforglemmelig musikalsk rejse krydret med humor og historier fra deres mange år på landevejen. Med udgangspunkt i de mange års arbejde med den traditionelle danske musik, tilegnet i samspillet med de gamle traditionsbærere, eller fundet i gamle nodebøger, tager musikken jer med et nyt sted hen.

Fredag den 6. november 2020 kl. 19-21 i Seniorhusets Hal 2 var der koncert med Tove de Fries, Malene D. Beck og Marcus, der ville fortælle historier og spille musik. Vi skulle sidde på stolerækker og der var salg af øl og vand. Vi skulle desuden have mundbind på, når vi bevægede os fx til toilettet. Der var ikke mulighed for at danse. Vi håbede I ville være med til at gennemføre koncerten og som ved de to sidste arrangementer opfordrede vi jer til at indbetale 50 kr. pr. medlem, ung under 25 og personer med tilknytning til Skibhus 17:48 og Grønland. Alle andre 100 kr. Pengene skulle indbetales på laugets konto 6810 0001096219 med oplysning om dit navn, så vi undgik kontanter.
Tove de Fries og Malene D. Beck er begge opvokset med folkemusikken som en del af deres dagligdag. Arrangementet er en del af: Musik fra alle egne af Danmark til og fra alle generationer og støttet af Odense Kommune - Odense Musikudvalg og Statens Kunstfond - Projektstøtteudvalget for Musik. Entré 100 kr. Dog kun 50 kr. for elever og lærere fra Skibhus 17:48, for folk med tilknytning til Grønland, til unge under 25 og for medlemmer af Folkemusiklauget Fynboerne. Tove har gennemgået folkemusikuddannelsen på Det fynske Musikkonservatorium, hvor hun har fået undervisning af bl.a. Peter Uhrbrand, Hans Jørgen Christensen og Peter Gorm Sørensen. Malene er uddannet bassist fra Det Jyske Musikkonservatorium, rytmisk linie. Det er dog som pianist hun mest dyrker den traditionelle folkemusik. Tove og Malene har mødt hinanden sporadisk gennem mange år, men den daglige kontakt på konservatoriet i Odense, affødte mange lange samtaler og sessions, og gjorde et samarbejde uundgåeligt. Repertoiret er overvejende godt gennemprøvet traditionel dansk musik; valse, polkaer, mazurkaer, sønderhoninger o.s.v. Dét der gør denne duo lidt anderledes, er nok den tætte sammenhæng mellem spillemåden og de folk og kulturer melodierne er hentet fra. Tove og Malene spiller over det ganske land, og kan ofte træffes i Sønderho hvor de nyder det rige kulturliv.

Torsdag den 19. november 2020 kl. 19:00 spiller Kristine Heebøll og Jesper Vinther koncert i Hal 2 i Seniorhuset, Toldbodgade 5 i Odense.
Virus er stadig aktiv, så husk hyppig håndvask, ingen håndtryk eller kram og medbring og brug mundbind og håndsprit. Vi sidder på stolerækker. Indbetal entréprisen på laugets konto 6810 0001096219 med oplysning om dit navn, så vi undgår kontanter.
Glæd jer til en herlig blanding af nykomponeret og traditionel dansemusik fra bl.a. Thy, Læsø og Vestjylland. De har sammen udviklet og forfinet deres dansespil, i denne duo, siden 2001. De er begge uddannede fra konservatoriets folkemusiklinje og har desuden, fødderne solidt plantet i den danske folkemusiktradition, med et brændende hjerte og respekt for traditionen og stor glæde og lyst til videreudvikling.
Arrangementet er en del af: Musik fra alle egne af Danmark til og fra alle generationer og støttet af Odense Kommune - Odense Musikudvalg og Statens Kunstfond - Projektstøtteudvalget for Musik.
Entré 100 kr. Dog kun 50 kr. for elever og lærere fra Skibhus 17:48, for folk med tilknytning til Grønland, til unge under 25 og for medlemmer af Folkemusiklauget Fynboerne.

Vi havde en fin koncert den 19. november 2020 med Kristine Heebøll og Jesper Vinther, der spillede, sang og fortalte for omkring 30 tilskuere. Det var en hyggelig corona sikker aften med afstand, håndsprit og mundbind.

Onsdag den 9. december 2020 kl. 19:00 i Seniorhuset Odense: Mette Kathrine fortæller og spiller musik.
Fra 19-19.20 kommer der musikalsk indslag fra Fynboerne
Fortællinger fra folkemusiklivet før og nu. Vi kommer nok ikke uden om Dwight Lamb - forsvunden vendsysselmusik genfundet på prærien, legenden Evald Thomsen, hvis meritter man stadig husker både i USA og Danmark.
Den nordiske polskdans på Unescos verdens kulturarvs liste og mange andre historier og musik fra sandheden og nærmeste omegn.
For medlemmer af Folkemusiklauget Fynboerne er det gratis at deltage, send bare en email til br_aa@hotmail.com. For alle andre er prisen 50 kr. der skal indbetales på laugets konto nr. 6810 1096219.
Vi skal have mundbind på når vi går rundt, ikke når vi sidder på stolerækker. Øl og vand kan købes.
Datoer i 2021 hvor vi søger penge til at holde baller med orkestre udefra: 19/3, 16/4, 12/5, 17/9 og 5/11.
Vi har modtaget tilsagn om støtte fra både Odense kommune, Statens Kunstråd og Marie Rasmussens Fond til arrangementsrækken 2021.
Da vi ikke ved hvor længe corona restriktionerne varer ved, vil vi forsøge at booke grupper, der både kan lave koncert og bal.